Välkända båtmärken

Eftersom båtar spelar en stor roll i många svenskars fritid så är det förståndig att det är en svensk båttillverkare som har utvecklat en av världens mest kända båtmärk. Nimbus Boats Sweden AB tillverkar fritidsbåtar som är lika känd för bra kvalitet som för innovativ design. Nimbus, med sina två återförsäljare i Stockholms skärgård, är erkänt världen över som en av de bästa. När den svenska kungen fyllde 50 år gammal, fick han en Nimbus yacht som present.

Företaget grundade året 1968 och har sin tillverkning i Lugnås i närheten till Mariestad. Under åren har Nimbus fått världens uppmärksamhet med sitt innovativa utbud av fritidsbåtar. Och idag säljas Nimbus båtar över hela jorden. Förutom dess huvudlinjen, säljer Nimbus några andra kända båtmärken som Paragon yachts (ägde av Nimbus) och Axopar motorbåtar. Dessutom, i en viktig expansion av deras produktlinje, gick Nimbus ihop med Alukin, en tillverkare av aluminiumbåtar, för bara några månader sedan.

Tack vare deras hög kvalitet, håller Nimbus båtar sina värde. Och med en mängd olika modeller, varje med sina egna finesser, har Nimbus en modell som passar varje tillfälle oavsett om det handlar om sport, fiske eller dagsutflykter.

Vilken modell passar?

Vilken modell passar?
Vilken modell passar?

Är det sport man är intresserad av, så är Nimbus Tender 9 ett utmärkt val. Den Tender produktlinje är en ny och bättre version som ersätter den gamla Nova produktlinje. Båten har en längd av 9,39 m, en bredd av 2,95 m och en toppfart på 40 knop. Båten har en hel ny skrovdesign och en Mercury Verado 300 hp utombordsmotor.

När gäller fiskebåt har aluminiumbåtar, exempelvis Alukin, blivit allt mer populära inte minst på grund av att de är lättskött. Marinaluminium är slittålig och rostfri. Alukin CW 750 kan vara ett bra val med sin Mercury 250 Verado utombord motor. Båten är 7,5 m lång med gott om plats för fiskning. Vill man ha glasfiber istället, är Nimbus Drophead också ett utmärkt val. Det är 10 m lång och kan sitta 8 personer och den senaste modellen, Nimbus 305 Drophead, är optimerad för hastigheter från 0 till 22 knop.

Och vad var “bil, båt, barn” utan en båt? Båten måste var tillräcklig stor så det finns plats för hela familjen men också praktiskt anpassade för längre utflykter med toalett och kabyss. Nimbus 365 Coupé passar bra för detta med sin välutrustad kabyss och extra bredd sidodäck. En tidigare modell, Nimbus Coupé 305, fick en utmärkelse som “Best for Travel” i 2016 eftersom båten är bruks anpassade för både sötvatten och havet. Liksom andra Nimbus Coupé är modellen 305 lämplig både för dagsutflykter och längre resor. Den har till och med en bäddmadrass i queen storlek.

Det går inte att säga vilken Nimbus modell är den bästa eftersom det varierar beroende på vad man vill ha sin båt till. Fiskebåtar, yacht, sportbåtar, alla har sina populära modeller. Men Nimbus Boats Sweden har mycket att välja från, med en båt till varje smak. Och oavsett vilken modell man väljer, så vet man att denne får en välgjord båt.