Tre saker du inte vill veta om båtlivet

Det finns massor av fördelar med att åka iväg på en båtresa. Hur mycket frihet som helst, lugnet ute på havet, kvalitetstid med nära och kära, och avkopplingen från att komma iväg från vardagsstressen. Men med att åka iväg på en båtresa följer också ett par saker som vi inte alltid tänker på. Saker som inte alltid är de trevligaste. Men saker som är en del av båtlivet, och därför värda att berätta om. Så här kommer tre saker som vi inte alltid tänker på när det kommer till att åka ut med en båt. 

Det Kan Bli Skitigt

Det Kan Bli Skitigt
Det Kan Bli Skitigt

Allt som kommer ut från dig, och in i båten… Låt oss bara säga att det inte ska stanna i båten. Att tömma din latrintank kommer vara en lång och ibland jobbig process. Det är en uppgift som man inte kan smita ifrån och som för alltid kommer att ligga på en av de viktigaste sakerna att göra när du är ute till havs. Men när din båt väl är tömd kommer du förhoppningsvis vara så pass långt från platsen där du tömde din tank att du inte behöver bli störd av synen och lukten. Men för att göra din granne vid hamnen en tjänst vill du förmodligen passa på att tömma din tank när du är långt ute till havs.

Du Kommer Att Äta Mycket Burkmat

Beroende på hur länge du är ute kommer du att behöva ha med dig mycket burkmat. Och för många som kommer tillbaka till land så vill man aldrig mer se burkmat vid sin sida. Men det betyder inte att du bara behöver äta burkmat men en stor del av din kost kommer att behöva bestå av det då det håller betydligt längre än annan mat. Det kommer att komma dagar då din diet får dig att inse att båtlivet inte alltid är det mest lyxiga. Ja det är enkel mat, och ja ibland är det förvånansvärt gott. Fördelen med det är dock att när du väl kommer till en ny hamn och passar på att antingen besöka en av de lokala restaurangerna eller bunkra upp med färsk mat så kommer det att smaka så mycket bättre.

Ovälkomna Viktigpettrar

Vare sig det är en gammal seglare eller en överbeskyddande vän, eller kanske till och med en granne som alltid ska få en syl i vädret så har alla en berättelse att dra om någon som har fallit överbord, om en motor som har gått sönder i mitten av resan, eller farorna med höga vågor. Till och med berättelser om valar som har attackerat båtar är inte helt oväntade. Prata med fel människor och din glädje över att komma iväg med båten är som bortblåst redan innan du har åkt iväg.  Därför rekommenderar vi att du istället pratar med en massa människor som sprider positiv energi om att åka iväg med sin båt. Det finns allt för många sura och tråkiga människor som tar varje tillfälle till att klanka er på något roligt. Undvik dem.