Ta med hunden till havs

Det finns inte många saker som slår att ta med din fyrbente vän på en av dina båtresor. De flesta hundar älskar vattnet lika mycket som att de älskar att vara runt människor. En innan du åker ut till havs eller sjöss med din hund, ha dessa tips i åtanke innan du ger dig iväg. Säkerheten kommer alltid först! Det kan vara lite bökigt att ta med sin hund på en båt men när du väl har gjort det första gången kommer du aldrig mer vilja åka iväg utan att ha din kamrat bredvid dig.

Köp en livdräkt för hundar

Köp en livdräkt för hundar
Köp en livdräkt för hundar

Om din hund inte är en naturlig simmare, och även om han är det, så kommer en livdräkt för din hund att göra alla mer avslappnade på båten. Precis som du också bör använda dig av en livdräkt om lyckan skulle vara framme så behöver din hund en också. Om din lokala hundbutik inte erbjuder en livdräkt för hund så kan du alltid kolla på internet. En bra livdräkt ska innehålla reflexer och handtag som du kan rädda hunden med. Vidare bör du alltid vela göra din hund bekant med båten innan ni åker iväg. Låt honom strosa runt på däck ett par timmar innan du åker iväg så han vet hur stor den är och var han kan gå. Om han verkar glad över att vara båten kan du testa att sätta igång motorn och se hur han gillar ljudet. Ofta kan ljudet från en motor skrämma en hund i början, för att deras hörsel är så mycket bättre än våran, men efter ett par minuter brukar de vänja sig vid ljudet.

Ta med ett försa hjälpen-kitt

Första hjälpen är ett måste ha med vare sig du tar med en hund på båten eller inte. En fullpackad första hjälpen-låda ska innehålla en andningsmask, sax, ögon dusch, säkerhetsnålar, räddningsfilt, kylpåse, reflexväst, tejp, pincetter, förband för stora sår, förband för mindre sår, och antiseptiska våtservetter. Du vill också ta med flera liter vatten för dig och din hund. Även om du är ute med båten där det är sötvatten så är det aldrig en bra idé att låta din hund dricka direkt från havet.

Solkräm är viktigt för hundar

Ja! Till och med hundar behöver solkräm. Och hundar med kort hår eller ljusare hud, som till exempel vita boxerhundar, är känsligare än andra hundar för att bränna sig i hunden. En solkräm med solskyddsfaktor 15 räcker vanligtvis för de flesta hundarna. Men kom ihåg att sätta på det ofta. Den sista saken vi vill tipsa om är att när en hund måste kissa, måste en hund kissa. En idealsituation hade varit om du hade tränat och lärt din hund att använda toaletten. Men så är inte fallet för de flesta hundägarna. Kom därför ihåg att ta med massor av paper och rengöringsmedel för att neutralisera lukten. Men även avföringspåsar som du kan slänga avföringen i. Och kom ihåg att aldrig slänga plasten i havet utan förvara det på båten till dess att du kommer i land.