Småbåtar

Småbåtar säljs lite varstans och Båt-Sam heter ett företag som säljer dem. De har till exempel en Crescent 434 med Honda 20EL-14. Den är begagnad men i bra skick och är godkänd för 6 personer. Sedan en Ryds 390 2018 som man lätt kan dra upp och gå iland var man vill med. Denna kan transporteras på biltaket eller en släpkärra vilket man vill. En Crescent 434 2007 med ny Yamaha F20 hk 2018 finns också med 3 års garanti. Den kan man sitta 6 personer i. Denna har klass 3 ögla, styrpulpet, motorlås, hajfena, reglage, el, länspump med mera. En Buster M1 2018 finns också och det är en perfekt båt för sommarstugan. Jättebekväm när man skall ut och fiska.

Många småbåtar

Hamnen.se har också många småbåtar. En av dem har de själva konstruerat och den har många saker som bland annat en enkel lyftning av kölen, stuvutrymmen om man skall åka längre sträckor på semester, samma komfort som i stora båtar, enkel riggning utan mastkran och mycket mer matnyttigt. Denna båt heter Campus 7,4. Allt är optimerat i båten för att den skall kunna dras efter en personbil. Man kan höja taket invändigt när det behövs för att kunna stå rak. Den lämpar sig också bra för kappsegling. Den har en matplats för minst fyra personer och lika många kan sova där. Kylbox, tvålågig spis och en separat vask finns i båten. En mycket mysig liten flytande sommarstuga helt enkelt.

Många småbåtar
Många småbåtar

På Boat24.com finns många fina, begagnade båtar och man kan verkligen göra fynd där. Det finns exempelvis en Four Winns 240 Horizon för 464 000 kronor. Det är en arbetsbåt som är begagnad och har årsmodell 2011. Den är besiktigad i Nederländerna, 2,59 meter lång, Mercruiser heter motorn och bränslet skall vara blyfritt. Där finns även en van Wijk 550 modell 550 för 258 100 kronor inklusive moms. Årsmodellen är 2000. Den är gjord i glasfiberförstärkt plast och motorn heter Yanmar. Bränslet är diesel. Även denna är besiktigad i Nederländerna. Ett ställe på Internet där man verkligen kan göra fynd är Blocket. Där kan man söka efter småbåtar och hitta riktiga guldfynd.

Några saker man bör tänka på innan man köper en båt är för det första är det en stor investering man gör, kostnaderna som är löpande på båten sedan varierar beroende på vilken båt man väljer och vilken båttyp man köper. Det smartaste är att ta hela sin familj med på “tåget” till att köpa båt. Då kan alla familjemedlemmarna få vara med och säga sitt och allt blir mycket roligare med ett gemensamt intresse. Tänk efter vad båten sedan skall användas till. Skall den användas som fiskebåt, hur många skall ha sovplats, skall man åka långa sträckor med den, skall det vara en segel eller motorbåt eller vilka behov har familjen eller den som än skall göra ett båtköp.

En varning här är att absolut inte köpa en för liten båt! Den lilla båten kommer att gunga på vattnet mycket mer än en stor och då stänker vattnet upp mer. Man känner sig mycket tryggare i en lite större båt.