Segla iväg med familjen

Vare sig du vill lära dig hur du sätter ett segel rätt, eller bara känna vinden i håret, är seglande en nervkittlande och ett prisvärt sätt att resa iväg med hela familjen. Föreställ dig att du står på en 15 meter lång segelbåt mitt i karibiska havet, där du sakta närmar dig ön St. Lucia, där du och din familj kommer att sätta ankar över natten. Medan du långsamt svänger åt vänster hör du hur vinden slår mot seglet och fångar din uppmärksamhet. Med vattnet under dina fötter och med vinden i din nacke kommer du att fångas av en känsla som inte går att få på många andra ställen i världen. Men visst, att segla kräver en viss kunskapsnivå. Du behöver kunna tänka snabbt och vara psykiskt stark i de svåra lägena. Men med hundratals seglarskolor världen över är det ett hinder som är lätt överkomligt när du väl har bestämt dig för att börja segla.

En god idé är att ta en kurs

En god idé är att ta en kurs
En god idé är att ta en kurs

Även om du inte behöver lära dig att segla för att delta i många av de äventyren som finns, är det ett av de bästa sätten att komma igång innan du ger dig ut på vattnet. Som vi nämnde finns det hundratals skolor som går igenom grunderna med dig. Med klasser under två timmar som lär dig de enklare verktygen du behöver innan du sätter dig i en segelbåt för första gången, till mer avancerade lektioner som går igenom hur du navigerar, och vad du gör vid oväder.

Blir det inte tråkigt?

En av de vanligaste frågorna är om det inte blir långtråkigt efter man har seglat vecka efter vecka. Någon som inte är särskilt bekant med livsstilen kring seglandet kan enkelt tro det. Vissa menar att de dagarna som det inte finns något att göra är det största hindret en person som vill börja segla måste överkomma. Men när du är on bord kommer du snart inse hur mycket det finns att göra. Det finns bokstavligen hundratals saker som du kan välja att göra, och saker du måste göra för att hålla din båt i bra skick.

Två saker du kan hitta på: städa och läs böcker

Håll din hytt ren och välstädad. Okej, vi håller med. Det är inte alltid det roligaste man kan göra när man är på semester. Men det är ett bra sätt att starta sin dag på genom att städa och organisera sin hytt. Något som också gör din tid på båten mycket mer trevlig. Läs dina favoritböcker. Gör en kort lista innan du reser iväg med böckerna som du alltid har velat läsa men aldrig har kommit till skott att läsa. Det här är den perfekta tiden att sätta dig ner med en god bok i solnedgången medan vågorna vaggar dig vidare, sida efter sida. Förutom att du tar del av böckernas magiska äventyr har du även möjlighet att lära dig något nytt. Kanske kan du även passa på att läsa en bok i hur du kan finslipa dina seglingskunskaper?