Paddla i Spanien

Om du letar efter den bästa kombination av att turista, sport, underhållning & utomhusliv, varför inte passa på att spendera sommaren i Spanien och åka kanot? Du kan välja mellan att padda dig fram i någon av åarna inne i landet, nära kusten, eller i några av de många reservoaren där du blir som i ett md naturen. Ett fartfyllt äventyr väntar dig på massor av spännande överraskningar.

Ett Brett Utbud

Ett Brett Utbud
Ett Brett Utbud

Spanien erbjuder en rad olika åar, reservoarer och sjöar för dig att åka kanot eller kajak på. Du kan ta del av den här sporten i inlandet eller längst den 8 000 kilometer långa kusten medan du utforskar den unika och vackra naturen. Tack vare ett utarbetat nätverk av vattenvägar som du hittar i Spanien kan du åka vidare från åar, in i sjöar, vidare mot hav, och ta dig till fjärran byar och städer långt bort från Barcelonas täta turistgator. Du kommer hitta ett stort antal områden som passar alla möjliga olika syften vare sig du vill ta det lugnt, åka snabbt nerströms eller fiska. Ännu bättre är Spaniens marinliv där det väntar flera spännande typer av fiskar för dig att upptäcka.

Bästa Tiden Att Åka

Den bästa månaden att åka till Spanien för att paddla kanot är under våren och sommaren. Det är tiderna då det regnar som minst men åarna och fyllda till bredden. Vissa åar i norr går även att åka i under hösten och vintern tack vare det stora regnfallet under de senare månaderna på året. I Spanien finns det även flera åar med starka strömmar för dig som söker efter lite adrenalin under semester, men det finns även lugnare åar för dig som bara vill ta det lugnt. Du kan även kombinera det två eller passa på att paddla ut på öppet hav och åka längst den spanska kusten. Dina preferenser bestämmer dina val! Äventyrslystna gör bäst i att åka till de välkända områdena runt Pyrenees och framför allt Noguera Pallersa där det finns starka strömmar. Om du å andra sidan föredrar lugnare resor och lite mer historiska och kultur rekommenderar vi en rutt med lugnare vatten. De tillåter dig att paddla långa avstånd utan att stöta på några riktiga hinder på vägen.

Tips På Områden

Några av de bästa områdena i Spanien är. Ulla river: Känt för att blanda starka strömmar med lugna vatten. Bidosoa: en kortare rutt med otroliga landskap som du kommer att paddla förbi. Alto Tajo: 100 kilometer i princip orörda vatten som är perfekt för dig som vill göra något annorlunda. Det finns helt enkelt något för alla i Spanien när det kommer till att åka kanot. Kombinationen med ett fantastiskt väder, god mat, gott vin, vacker kultur och intressant historia gör Spanien till ett populärt resmål för turister varje år. Men om du inte endast vill se de typiska turistställena i Barcelona och Madrid tycker vi att du ska hålla i åtanke dessa tips. Det är något magiskt med att paddla genom Spanien under våren och sommaren.