Mer om att bo och övernatta i Båt

Många tycker om att övernatta i båten under sommaren men det är faktiskt inte omöjligt att bo i båten året om. Då vädret är varierande i Sverige så kan man kanske tro att det blir för kallt att bo i båten över vintern men det behöver inte alls vara så utan det finns många båtar som det är möjligt att bo i året om. Tycker man om båtlivet och funderar på att flytta ut till en båt på heltid så borde man sluta att fundera och istället börja planera för det behöver inte bara vara en dröm, det kan bli en verklighet. Har man inte övernattat på en båt speciellt mycket tidigare så är det förstås möjligt att börja lite smått genom att bara bo i en båt under några nätter till att börja med. Idag finns det nämligen möjlighet att övernatta på olika båthotell eller varför inte hyra en båt under sommaren för att se om båtlivet är något som man borde börja satsa på. Anledningarna till att bo i båten är många så ta chansen och välj båtlivet.

5 anledningar till att bo i båten på heltid

5 anledningar till att bo i båten på heltid

Det är billigt eller åtminstone billigare att bo i en båt än vad det oftast är att bo i en lägenhet eller ett hus. Vill man dessutom äga sitt boende så kan det vara ett väldigt smart alternativ att köpa en båt eftersom båten många gånger är betydligt billigare att köpa en lägenhet eller ett hus.Det är miljövänligt. Sanningen är den att är en man en person som tycker att det är viktigt att leva mer hållbart så borde man fundera på att flytta ut till båten. När man bor på en båt så använder man sig nämligen av betydligt mindre resurser vilket är hur bra som helst både för en själv och miljön. När det kommer till städning så är det också vanligt att använda sig av rengöringsmedel som är skonsammare för miljön än de man använder när man städar en lägenhet eller ett hus.

Man har chansen att bli mer självständig. Istället för att hela tiden ringa till hyresvärden när något har gått sönder så får man chansen att visa vad man går för och faktiskt fixa problemet själv vilket gör att man kan bevisa hur självständig man är. Det blir smidigt att resa. Vill man åka iväg någonstans så är det bara att åka iväg med båten, hur smidigt som helst och dessutom kommer man inte behöva boka hotell för har man båten med sig så kan man såklart bo i den istället.Livet är inte lika stressigt. Förstås tar man med sig livet även fast man väljer att bo på en båt men det har visat sig att de flesta av dem som väljer att bo i en båt har det mindre stressigt än de som bor i lägenhet eller hus. Detta beror dels på att en båts yta sällan är speciellt stor vilket såklart gör att det inte måste ta en evighet att exempelvis städa.