Båtsemester till Malta

Malta. Ringer den platsen en klocka? Nja, kanske inte. Men Malta är en av det mest spännande landet i Europa. En ö-nation som ligger belägen några tiotals kilometer från Sicilien har allt du behöver för din båtsemester. Massor av hav, massor av sol, massor av historia, och massor av saker att se. Malta har helt enkelt allt du kan tänka dig! Fördelen med att åka till Malta med båt är att det finns flera utbyggda hamnar. Och att ön är relativt liten, så att göra en dagsresa runt hela ön är inga problem alls. Men passa på att docka vid huvudstaden Valletta och ta del av några av de kulturella höjdpunkter som finns i en liten guldklimp i södra Europa.  Här kommer våra tips du måste göra när du besöker Malta under din båtsemester.

Åk med båt till Blue Lagoon och Comino

Mellan de två öarna Comino och Malta finns Cimonotto – Blue Lagoon. Blue Lagoon är känt för sitt kristallklara vatten och vita sand. Här är den perfekta platsen för dig som vill se en av Europas vackraste platser i medelhavet. En idealpunkt för dig som gillar att simma och snorkla. Fördelen med att åka på en båtsemester till Malta är ju självklart också att du kan åka hit med din egen båt. Åk sedan vidare från Blue Lagoon till Gozo som är ö-nationens mest norra punkt. Här kan du uppleva ett idylliskt småstadsparadis. Upplev någon av stadsfesterna där de lokala städerna på ett vänligt sätt konkurrerar med varandra om vilka som kan ha den bästa festen fyllt med god mat, fyrverkerier. Festerna är ett kulturellt arv och härstammar från Katolska kyrkan. De firar helt enkelt någon av de många heliga personerna på ön.

Upplev den tysta staden Mdina

Den här förhistoriska staden som nu ligger belägen innanför stadens murar kan dateras bak så långt som 4 000 år tillbaka i tiden. Med en nutidsbefolkning på runt 300, har många av fastigheterna i staden förts vidare generation efter generation. Men staden har blivit något av ett turisthimmelrike fyllt med traditionella butiker, unika restauranger och mindre utvisningar. Det här är ett perfekt resmål för dig som långsamt vill gå igenom en stad där du kan känna historien i väggarna.

Gör ytterligare en resa bak i tiden

Här vid en av bussterminalerna i staden Qawra finns ett klassiskt museum där du kan se bilar från alla möjliga platser och länder i sin tidlösa glans. Men här finns det mycket mer än bilar. Du hittar motorcyklar, trehjulingar, amerikanare och mycket mer. Det är som att kliva in i en tidmaskin och komma ut i 1940-talet. Upplev en tid precis innan andra världskriget bröt ut med all kultur du kan tänka dig. Men det är mycket mer än kultur du kan ta del av här. Passa på att testa någon av den goda maten som finns i tidstypisk anda. Vare sig du är svag för hamburgare, milkshakes, pommes frites eller något annat så kommer du hitta vad du letar efter här.