Båtmotorer

Båtmotorer finns det många märken och utföranden av. Honda Marine har en motor som man kan få i silverfärg så den är väldigt lyxig. Namnet är BF2.3 och den är väldigt bränsleeffektiv och har en hög prestanda. Motorn går väldigt tyst och är väldigt lätt att bära eftersom det sitter ett handtag monterat på den just för det ändamålet. Man kan välja mellan att köra en 2-taktsmotor eller en 4-taktsmotor. De är lättstartade bägge två och har den allra senaste tekniken och startar väldigt lätt även när det är kallt ute. Om man vill kan man köpa en begagnad båtmotor i bra skick och ett företag som säljer dessa är Marin Fritid. De har mycket att välja på och alla båtmotorer fungerar mycket bra. De är alltid kontrollerade av en verkstad innan de säljs.

En annan motor finns också som heter Tohatsu MFS 2,5 hk (hästkrafter.) Det är en 4-taktsmotor och har 5 års garanti. Den väger väldigt lite och låter obetydligt. Perfekt motor till en småbåt eller jolle. Bauhaus säljer också båtmotorer och en av dem är en 4-T Utombordare på 9,8 hk. Man kan få denna levererad hem till dörren. En båtmotor skall vara nere under vattnet ordentligt så att den kan suga upp kylvatten ordentligt. Men dock inte för långt under båten för då får man ett motstånd. Viktiga saker att tänka på om man inte är så van.

Yamaha säljer en båtmotor som heter F8F och den är lätt och bekväm att handskas med. Den går mycket tyst och även denna är mycket bränslesnål. Detta är en 4-taktsmotor. Den är perfekt för små båtar och utflykter med familjen eller gänget.

Perfekt båtmotor för vattensport

Perfekt båtmotor för vattensport
Perfekt båtmotor för vattensport

Båtmotorer till sportbåtar kan man handla hos F-line. De är miljövänliga och går tyst. Perfekta för alla vattensporter med båt och även fritidsfiske. De finns i flera modeller och typer. Honda har ett motto med sina båtmotorer och det är att de tar hänsyn till de levande organismer runt omkring oss och därför har gjort en motor som är renare, går tystare och helt enkelt är snällare mot allt det som finns och lever under vattenytan. Märket Mercury har en motor som heter “Mercury 115 hk” och kostar 69 900 kronor. Den är begagnad, startar fint och går som en klocka. Den finns i Örebro. Man får köpa den direkt, betala om ett år och det är ingen ränta på priset. Huvudkontoret ligger i Laxå, men butiken finns i Örebro.

Vidare har Marin och Fritid en båtmotor som heter Tohatsu MFS på 6 hk. Den finns nu på extrapris för 10 999 kronor. Ordinarie pris är 15 500 kronor. Det är en 4-taktare och har 5 års garanti. Dessa motorer är väldigt effektiva och praktiska. Dels för dess låga vikt, men också för att den har låg bränsleförbrukning samt har en mjuk och fin gång. Det är mindre vibrationer i denna motor jämfört med den gamla modellen. Avgaserna går dessutom ut genom propellerhuset och det finns dämp-upphängning på den.