Båtmässor i världen

Vid intresse för båtar och livet på sjön så kan man besöka en båtmässa. Det finns flera båtmässor här i Sverige där folk som är intresserade av just båtar samlas men även de som inte vet så mycket om båtar och känner att de skulle vilja veta mer. Vid ett stort båtintresse kan det kanske även vara kul att besöka båtmässor i andra länder för det finns nämligen flera stora internationella båtmässor runt om i världen.

Besök båtmässorna runt om i världen

Cannes yachting festival är en stor båtmässa i Cannes som ligger i Frankrike. Mässan äger rum i September varje år. På mässan kan man titta på nästan 600 båtar där många av båtarna dessutom är riktigt stora vilket kan vara häftigt att se med sina egna ögon. Är man inte på plats så brukar mässan dessutom filmas så då förstår man hur stort Cannes yachting festival är. Det är den ultimata mässan om man tycker om båtar.

Besök båtmässorna runt om i världen
Besök båtmässorna runt om i världen

China international boat show är en båtmässa i Shanghai i China och är den största båtmässan i hela China. Mässan hade sin start 1996 och brukar äga rum i April varje år. Är man intresserad av båtar så är det en viktig mässa att befinna sig på. På mässan finns allt från mindre båtar och sportbåtar till stora lyx båtar. Är man intresserad av livet ute på sjön och gillar vattensporter så är det den ultimata mässan att befinna sig på.

Boot & fun Berlin är en båtmässa i Berlin i Tyskland som brukar äga rum i november varje år. Mässan har ett stort utbud av båtar som man kan titta runt på vilket brukar uppskattas av de som tycker om båtar, stora som små. Mässan är även intressant för den som gillar livet ute på sjön så som fiske, att paddla kanot eller åka vattenskidor. Båtmässan boot & fun erbjuder något för alla.

Toronto international boat show är Kanadas stora båtmässa. Mässan är den största båtmässan som hålls inomhus i hela Nord Amerika. Mässan är perfekt att befinna sig på om man har intresse för båtar eller om man är nyfiken på att köpa en båt. Det finns ett stort utbud av olika båtar för att det ska finnas en båt för alla smaker. Vill man får man även testköra båten man är intresserad av då det finns en sjö inne på mässan. Förutom båtar kan man titta in prylar relaterade till båtlivet. Toronto international boat show är en mässa för den som älskar båtar och livet ute på sjön men också för den som är nyfiken och vill lära sig mer om båtar. Mässan äger rum i januari.

Sydney international boat show är en stor båtmässa som har funnits sedan 1968. Mässan brukar äga rum i augusti varje år och har genom åren lockat mycket folk. På mässan får man titta på båtar i alla storlekar vilket gör det till en perfekt mässa för den som är intresserad av båtar men även för barnfamiljer och människor i allmänt som kanske inte än har så mycket kunskap om båtar och båtlivet men som skulle vilja lära sig mer.