Båtmässor i Sverige

Är man intresserad av båtar eller bara tycker att det verkar spännande att gå runt och titta på fina båtar så kan man besöka en båtmässa. Det finns flera olika båtmässor i Sverige. Båtmässorna är ett ställe för alla med intresse av båtar att samlas för att drömma sig bort och befinna sig på ett ställe med andra båtintresserade människor. Det finns nämligen få saker som slår känslan att vara på en plats där ens intresse uppmärksammas samtidigt som det finns många andra likasinnade människor på plats. Förutom att titta runt på båtar så är båtmässorna till för folk som allmänt är intresserade av livet ute på sjön så som att fiska, surfa eller varför inte åka runt i en kanot. Mässorna kan också tittas in av barnfamiljer som kanske haft tankarna på att skaffa båt eller vill börja fiska. Kan man inte så mycket om båtar eller livet ute på sjön så kan det också vara bra att besöka någon av båtmässorna för att få mer information.

Vilka båtmässor finns i Sverige?

Vilka båtmässor finns i Sverige?
Vilka båtmässor finns i Sverige?

Allt för sjön är en båtmässa som äger rum på Älvsjömässan i Stockholm varje år vilken den gjort sedan 1971. Mässan fanns innan dess med start redan 1922 men ägde då inte rum på Älvsjömässan som den gör idag. Är man intresserad av båtar och annat som har med livet på sjön att göra så är allt för sjön en bra mässa att befinna sig på. Mässan är Skandinaviens största båtmässa och till och med en av de största mässorna här i Sverige överlag.  Är man intresserad eller allmänt känner att man vill veta mer om ämnen som rör fiske, segelbåtar eller varför inte surfing så är allt för sjön mässan man borde besöka. Mässan hålls varje år på Älvsjömässan.

Båt & hav är en båtmässa i Lysekil som äger rum i Maj varje år och har gjort sedan 2010. En perfekt mässa för den som är båtintresserad, kanske i synnerhet för de som har intresse för mindre båtar även om större båtar också finns på plats. På mässan kan man bland annat gå ombord på en polisbåt eller äta gott där det främst är fisk på matsedeln vilket passar extra bra på just en båtmässa.

Båtmässan i Göteborg är en stor båtmässa och även den största båtmässan i hela Västsverige. En perfekt mässa för alla som älskar båtar och allt annat som rör livet på sjön. Mässans yta är hela 181 000 kvm där 41 000 kvm är utställningsutrymme där ungefär 300 utställare brukar stå så det finns mycket att upptäcka när man bestämmer sig för att besöka båtmässan i Göteborg.  Båtmässan är en plats för alla vare sig man är en barnfamilj, intresserad av fiske, har stort intresse för båtar eller är nybörjare när det kommer till båtar och livet ute på sjön.

Kalmar Båtmässa är en båtmässa som är stor i sydöstra Sverige. Det är en båtmässa för alla som är intresserade av båtar, livet ute på sjön eller om man helt enkelt inte har så bra koll men känner att man skulle vilja lära sig mer.