Båtluffa i Grekland

Grekland är ett fantastiskt land med en mängd sevärdheter där de många grekiska öarna tillhör topplistan av saker du måste uppleva när du båtluffar i Grekland. Att ö-luffa som det också kallas av vana resenärer är ett perfekt sätt att uppleva hela den grekiska kulturen och landskapet som kan skilja sig lite från ö till ö.

Det viktigaste av allt är att hitta en bra rutt och ha några destinationer som mål för din resa.

Att tänka på när du båtluffar

Att tänka på när du båtluffar
Att tänka på när du båtluffar

Någonting som är bra att ha i åtanke innan du planerar din resa är att fundera på vad du vill uppleva i Grekland. På sommaren kan det till exempel bli väldigt varmt och är också den tid på året som de flesta väljer att besöka landet. Så om du fritt vill kunna välja hotell och restauranger är det en fördel om du istället planerar att genomföra din resa mellan April-Juni. De tidigare månaderna bjuder på ett magnifikt landskap och är också perfekt om du vill stanna till vid någon av Greklands många vandringsleder.

Perioden Juli-Augusti är som mest uppbokad och detta gör också att priserna stiger kraftigt i samtliga områden. Vill du ha en mindre kostsam semester rekommenderar vi vårperioden eller september-Oktober. Ha dock i åtanke att efter oktober stänger många ställen och vädret kan vara lite mer oförutsägbart och svårare att segla i.

Destinationer I Grekland

Någonting som man absolut inte får missa är de grekiska öarna Lesbos, Kos, Rhodos, Korfu och Samos. Man kan med fördel påbörja sin resa från någon av dessa öar och du kan ta dig hit med en mäng olika resebolag som tillexempel Norweigan Efter detta hyr du sedan din utrustning och båt.

För att verkligen uppleva den grekiska kulturen är det en fördel om du inte bokar in dig på de turistiga hotellen utan istället bokar mindre rum hos familjer eller ett rum på vandrarhem. Det beror såklart på vad du vill uppleva och vilken tid på året du åker. Men maten är oftast mer traditionell och enklare. Det finns oftast ingen anledning att boka rummen i förväg om du inte åker under högsäsongen.

Några ställen som är sevärda och som du helt enkelt inte får missa är ruinerna av byn Alt-Pyl som ligger på ön Kos, Achílleion-palatset och det arkeologiska museet på ön Korfu eller Knossós på Kreta om du skulle båtluffa i det området. Men hela Grekland är fylld av historia och du kan alltid hitta ett museum eller ruin som ger dig en bra blick över Greklands sägner eller sagor.

Missa inte detta

Förutom att Grekland är en underbar plats med många sevärda vyer och en fantastisk matkultur erbjuder landet så mycket mer. Om du gillar att upptäcka nya saker till fots finns det en mängd kustställen du kan lägga till vid. Där fortsätter du sedan din resa till fots via en av de många uppskattade vandringslederna som finns tillgängliga.

Vi rekommenderar framförallt vandringslederna i området Apollonia och missa då inte att upptäcka det storslagna Castle Sifnos som tar dig tillbaka i tiden med vita mysiga hus och en underbar vy över havet. Här kan du även boka rum för natten och upptäcka den idylliska atmosfären under nattetid.