Båtkryssningar från Sverige

Att åka på kryssning är ett populärt sätt att antingen ta en välförtjänt semester, en snabb weekend för att bara komma bort och slappna av, för att festa loss och dansa, skratta och må bra eller helt enkelt för att ta sig från a  till b.

Oavsett vilken orsak man har för att åka på en kryssning från Sverige, är möjligheterna stora, till och med större än någonsin tidigare. Båtarna är lyxigare, bättre och tryggare än vad de har varit förut och destinationerna är många. Som med allt som är populärt och omtyckt har utbudet alltså utökats. Att beställa sin resa över havet har också förenklats markant. Dessutom är priserna ibland närmast löjligt låga. Ta bara en kryssning från Stockholms skärgård, ut över Östersjön på en julfestkryssning. Med fester, shower med kända artister, musik i form av trubadurer och/eller pianister och god mat kan man ta del av en kryssning i julens tecken för endast 49 kronor. Det är svårt att inte nappa på.

Ut över Östersjön

Ut över Östersjön
Ut över Östersjön

Vanliga destinationer från östkusten i Sverige är Åland, Riga, Åbo, Tallinn och Helsingfors, vilket inte är särskilt konstig i och med att det är med dessa städer Stockholm delar havsvatten i form av Östersjön. Kryssningsföretagen har lärt sig att det finns en stor och varierad efterfrågan på  reselösningar. Många gånger är det privatpersoner som vill ha en normal hytt och kunna välja vilka element av utbudet de vill ta del av. För denna resenären finns det inte sällan goda möjlighet till att göra kap i form av sista minuten-biljetter. För en sådan resenär går det alltid att köpa till mat och extra lyx, liksom att nöja sig med grundutbudet och av att njuta av havets skummande vatten uppe på däck. Men det finns även hela grupper som vill ut på kryssningar. Ibland kan det handla om hela konferenser som ska anordnas ute till havs. Och inte finns det något som hindrar. Uppläggen för konferenskryssningar är helt enkelt att fartyget tillhandahåller bra lokaler med utrustning under dagarna med fika och mat, för att sedan på kvällarna erbjuda de resande både avslappning och festligheter. Ett omtyckt koncept som uppskattas allt mer.

Shoppa kläder och godis

Alla kryssningsfartyg har väldigt bra shoppingmöjligheter. Taxfree gäller inte sällan i och med att länderna som fartygen åker till inte alltid är med i den Europeiska unionen (EU). Utbudet på shoppingfronten är även det brett och gediget. Mode som syns i både kläder och accessoarer så som klockor och smycken, godis i både storpack och i fickformat, alkoholhaltiga drycker till mycket bra priser, leksaker och souvenirer för att glädja de små eller minnas sin resa, kosmetika i form av hudvård, hårvård och naturligtvis parfymer i de allra hetaste märkena.

Att åka med ett kryssningsfartyg är uppskattat, vilket inte är så konstigt med tanka på så mycket man får ut av en och samma resa. Under samma tak samlas allt man kan önska sig för en avslappnande tur, bort från den grå vardagen. Och i och med att det inte behöver kosta en hel förmögenhet kan man faktiskt unna sig en resa på det blå någon gång då och då.