Båtbutiker i Sverige

Sverige är en av de båt vänligaste länder. Det finns totalt 221 800 stycken öar och vattendrag i Sverige vilket motsvarar ungefär 3% av Sveriges landyta. Båten är ett historiskt verktyg som upptäcktes för att färdas över vatten. Idag båt används som en lyxvara och ett fritidsintresse för hela familjen. Att köpa en båt kan ofta vara lite krångligt med över tusen saker som man måste tänka genom. Tyvärr kan båtbutiker i Sverige kan vara lite begränsade och ofta svårt att veta vart man ska börja.

Det första man ska tänka innan man köper en båt är att tänka om man vill ha en ny eller begagnad båt och inom vilken budget man vill köpa deb. Den enklaste båtbutiken att ta sig till är blocket med alla typer av båtar från gammal till ny med olika prisversioner och olika båtmärke. Om man bestämt att köpa ett båt från blocket man ska först bekräfta båtens ägare och att båten är inte stulen. Därefter kan man besöka till olika butiker som säljer båt tillbehör för att utrusta sin båt och köpa det nödiga verktyget. Det andra bästa alternativet är att alltid ta sig till båtmässor. Det kommer att finnas totalt 8 båtmässor runt om året och där man kan ta direkt kontakt med båt säljaren och ställa upp frågor och jämföra mellan olika båtar. Efter att man har köpt ett båt är det alltid bra att köpa ett båt försäkring för framtida oväntade händelser.

Framtida båt handel kan förändras snabbt med tanke på att många i Sverige kommer bli över medelklass och mer pengar kommer att spenderas för fritidsintresse. Det finns en mängd olika andrahandsförsäljare förutom blocket. En av de mest intressanta är Facebook. Där finns ett flertal intressanta grupper för båt intresserade. Vissa grupper har över 10 000 medlemmar världen över. Den största har över 2000 svenska medlemmar. Beroende på vad som intresserar än inom båtliv finns en grupp som passar alla. Börja med att navigera runt bland dom olika facebook grupperna så finner du ofta det du söker. Dock flesta grupperna har ett köp och säljsida. Och det är där du kan göra massa fynd. Precis som andra flesta butiker inom butikshandeln har båtförsäljning etablerat sig på nätet. Och det gör det mer tillgänglig än någonsin tidigare.

Båtbutik på nätet

Båtbutik på nätet
Båtbutik på nätet

Förutom svenska butiker finns det online-butiker världen över som du kan beställa från utan problem. Det är bara söka på google om buy boat så finner man en mäng olika butiker online. Dom flesta erbjuder frakt världen över. Det är enkelt och dessutom är frakten inte så dyr som man kan tro.

Priserna är ofta lägre än i fysiska butiker då många av dessa online-butiker endast har ett lager och få personal som storkostnad. Idag är det därför både billigare och enklare att handla båtar och utrustning än vad det tidigare varit. Dessutom får man möjlighet att i lugn och ro jämföra sakerna man tittar på. Båtförsäljning på nätet blir bara större och större liksom andra saker inom detaljhandeln.